Πώς μπορείτε να αναλύσετε τα NFTs με εργαλεία και να καθορίσετε το μέλλον τους;

 Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η τεχνολογία blockchain δεν αφορά μόνο τα κρυπτονομίσματα, αλλά και πολλές άλλες επιλογές- η NFT είναι μία από αυτές. Αυτός ο αναπτυσσόμενος τομέας εξελίσσεται γρήγορα σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της βιομηχανίας blockchain. Καθώς η αγορά NFT συνεχίζει να αναπτύσσεται, η ανάγκη για εργαλεία NFT αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές προσπαθούν να βρουν το επόμενο καλύτερο περιουσιακό στοιχείο χωρίς κρυπτογράφηση.


Ενώ τα οφέλη του NFT έχουν γίνει εμφανή τα τελευταία 2 χρόνια, αυτή η αγορά θεωρείται από πολλούς ως φούσκα και η επένδυση στον χώρο της μπορεί να είναι εκφοβιστική για τους νεοεισερχόμενους. Όπως και το γεγονός ότι πάντα υπάρχουν απατεώνες με κακόβουλες προθέσεις (όπως και σε κάθε άλλο τομέα). Περιττό να πούμε ότι είναι κρίσιμο να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να λαμβάνετε επενδυτικές αποφάσεις όταν ασχολείστε με τον NFT. Κατά συνέπεια, ας αρχίσουμε να εξερευνούμε τα εργαλεία ανάλυσης NFT.

Είτε είστε νέοι στο NFT είτε έχετε ήδη τη συλλογή σας στην αγορά, τα εργαλεία ανάλυσης NFT θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τη διαθεσιμότητα και τη σπανιότητα συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων και θα σας παράσχουν λεπτομέρειες για να καθοδηγήσετε την επενδυτική σας στρατηγική. Από εκεί θα ξεκινήσουμε σε αυτό το άρθρο.



Τι είναι η NFT;

NFT (Non-Fungible Token) σημαίνει ένα μη ανταλλάξιμο κουπόνι. Είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ή περιγράφονται ως ένα είδος ψηφιακού πιστοποιητικού που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ποικιλία άυλων και υλικών αντικειμένων. Αυτό περιλαμβάνει ψηφιακή τέχνη, μουσική, πίνακες ζωγραφικής, εικονικά ακίνητα, καρτ ποστάλ, βίντεο και πολλά άλλα. Δεν μπορούν να αναπαραχθούν ή να εξομοιωθούν με οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που τους μοιάζει, για τον λόγο ότι όλα τα μη ανταλλάξιμα περιουσιακά στοιχεία σε κουπόνια είναι μοναδικά από μόνα τους.

Η μοναδικότητα των NFTs είναι αυτή που δημιουργεί μια σπανιότητα γι' αυτά, άρα αυξάνει την αξία τους. Όταν αγοράζετε ένα NFT, η κυριότητα μεταβιβάζεται σε εσάς, αν και ο δημιουργός λαμβάνει δικαιώματα κάθε φορά που πωλείται το έργο του. Σε αντίθεση με τα συμβατικά κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin και το Ethereum, τα οποία είναι ανταλλάξιμα και διατηρούν την τυπική τους αξία ακόμη και μετά την ανταλλαγή τους, τα NFTs δεν μπορούν να ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ τους. Η ιδιοκτησία τους μπορεί να επαληθευτεί εύκολα, εξαλείφοντας για πάντα την ανάγκη επαλήθευσης από τρίτους.

Πριν εμβαθύνουμε στα εργαλεία ανάλυσης NFTs, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην ιστορία των NFTs.



Σύντομη ιστορία των NFT

Μπορούμε να εντοπίσουμε την προέλευση του NFT στα χρωματιστά νομίσματα που εκδόθηκαν στην αλυσίδα μπλοκ Bitcoin το 2012-2013. Αυτά τα χρωματιστά νομίσματα αντιπροσώπευαν πραγματικά περιουσιακά στοιχεία - τέχνη ή ακίνητα - και χρησιμοποιούνταν για την απόδειξη της ιδιοκτησίας αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Το 2017, τα Crypto Punks εκδόθηκαν από δύο άτομα με τα ονόματα John Watkinson και Matt Hall στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum του αμερικανικού στούντιο Larva Lab. Δεν σταμάτησε εκεί, την ίδια χρονιά ένα άλλο ονομαζόμενο έργο προσέλκυσε επένδυση 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, υπήρξε μια ξαφνική ανάπτυξη του NFT το 2021, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να ενδιαφέρονται για την ψηφιακή τέχνη και τα οφέλη που συνδέονται με αυτήν. Το πιο ακριβό NFT είναι το "Everydays" της Beeple: The First 5,000 Days", το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία για περισσότερα από 69 εκατομμύρια δολάρια στις 11 Μαρτίου 2021.

Η τάση των NFT έχει ανοίξει νέες ευκαιρίες για τους δημιουργούς, επιτρέποντάς τους να πωλούν την τέχνη τους σε όλο τον κόσμο και να εξακολουθούν να λαμβάνουν πνευματικά δικαιώματα για το έργο τους. Ένα καλό παράδειγμα είναι η γκαλερί Net Art Gallery του Βερολίνου, όπου οι αγοραστές είχαν τη δυνατότητα να δείξουν την εκτίμησή τους υποστηρίζοντας τον καλλιτέχνη και τη γκαλερί. Η αφήγηση του NFT επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια αγορά για σχεδόν οτιδήποτε με ανιχνεύσιμα στοιχεία, ενώ το ιστορικό της ιδιοκτησίας τους επαληθεύεται.


Βασικά χαρακτηριστικά του NFT:

Ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο: Αντιπροσωπεύεται από ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα, όπως πίνακες, έργα τέχνης, μουσική, ακίνητα, παιχνίδια κ.λπ., με ένα γνήσιο πιστοποιητικό που υποστηρίζεται από την τεχνολογία blockchain για την απόδειξη της ιδιοκτησίας.

Μοναδικότητα: Δεν μπορεί να πλαστογραφηθεί.

Ανταλλαγή: Μπορείτε να το πουλήσετε σε άλλους έναντι αμοιβής, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα ως πληρωμή.


Τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης NFT που πρέπει να προσέξετε

Σύμφωνα με έκθεση αναλυτών της DappRader, η αγορά NFT κατέγραψε όγκο συναλλαγών 10,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2021, μια αύξηση 704% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και το δίκτυο Ethereum αντιπροσώπευε περισσότερο από το 77% του όγκου συναλλαγών NFT. Με τα εργαλεία ανάλυσης NFT, οι επενδυτές μπορούν πλέον να αναγνωρίζουν μοναδικά περιουσιακά στοιχεία.

Δεδομένου του αριθμού των εργαλείων NFT που είναι διαθέσιμα σήμερα, μπορείτε να τα αξιολογήσετε και να τα επανεξετάσετε προτού λάβετε μια επενδυτική απόφαση. Με τη βοήθεια των κατάλληλων εργαλείων, μπορείτε να βρείτε καλά έργα NFT που θα αξίζουν μια περιουσία στο εγγύς μέλλον.

Χωρίς συγκεκριμένη σειρά, συγκεντρώσαμε διάφορα εργαλεία NFT για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτησή σας για νέα έργα NFT στα οποία μπορείτε να επενδύσετε. Παίζουν σημαντικό ρόλο στη δέουσα επιμέλεια, καθώς τα λανθασμένα δεδομένα μπορεί να σας εμπλέξουν σε ένα δόλιο έργο. Θα σας βοηθήσουν επίσης να εντοπίσετε τη σπανιότητα των NFTs, τις πηγές ειδήσεων και τους τόπους διαπραγμάτευσης.


Icy.tools

Το εργαλείο ανάλυσης icy tools είναι σχεδόν σαν τον Νάνσεν. Η πλατφόρμα είναι κυρίως για την NFT και μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα εβδομαδιαίο πάσο είτε να αγοράσετε το NFT ICY Founders Club (το οποίο δίνει στους ιδιοκτήτες ισόβια πρόσβαση και μπορεί να πωληθεί στο OpenSea). Οι δωρεάν χρήστες μπορούν να δουν τι κάνουν, αλλά πρέπει είτε να εγγραφείτε συνδρομητής είτε να είστε κάτοχος του NFT Founders Club για να χρησιμοποιήσετε την πλήρη λειτουργία.

Το ICY NFT Founders Club διαθέτει μια συλλογή από 1.700 κάρτες μέλους, εκ των οποίων οι 1.649 για τους αγοραστές πρώιμης πρόσβασης τους δίνουν ισόβια πρόσβαση και οι 51 προορίζονται για προωθητικές ενέργειες και δώρα στο μέλλον. Ο διακομιστής Discord του είναι μια πολύτιμη πηγή για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το icytools και όσοι έχουν ένα token θα έχουν πρόσβαση στα κανάλια του Founders Club. Μόλις συνδεθείτε στον διακομιστή με ένα πορτοφόλι που περιέχει την κάρτα μέλους σας, η πρόσβαση θα χορηγηθεί αυτόματα. Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι ο διακομιστής χρησιμοποιεί το Collab.land, ένα βολικό σύστημα διαχείρισης κοινοτήτων με token που έχει σχεδιαστεί για οποιονδήποτε μπορεί να δημιουργήσει εργαλεία για τη διαχείριση της κοινότητάς του.


Rarity.tools

Το Rarity Tools είναι ένα πολύ γνωστό εργαλείο NFT για τους δημιουργούς. Η πλατφόρμα Rarity.tools χρησιμοποιεί μια μοναδική και απλουστευμένη μέθοδο κατάταξης των μεμονωμένων NFT που καθιστά εύκολο τον προσδιορισμό του πόσο σπάνιο είναι ένα συγκεκριμένο NFT.

Για να προκύψει η συνολική σπανιότητα ενός NFT, οι βαθμολογίες σπανιότητας αθροίζονται για να καθοριστεί ποιο NFT θα έχει την υψηλότερη κατάταξη. Οι λάτρεις των NFT μπορούν εύκολα να συγκρίνουν τη σχετική αξία των διαφόρων NFT στην πλατφόρμα, καθιστώντας εύκολη την ανταλλαγή και το εμπόριο NFT. Μερικά από τα καλύτερα έργα NFT για εργαλεία σπανιότητας είναι τα Mars Wars, CryptoPunks, Bored Ape Yacht Club, Hashmasks κ.λπ.

Επιπλέον, το Rarity.tools μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση αντικειμένων NFT από την ίδια συλλογή, την παρακολούθηση νέων ενημερώσεων και την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στην πλατφόρμα. Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης λειτουργικότητα που σας επιτρέπει να ταξινομείτε ανά κατηγορία χαρακτηριστικών, δίνοντάς σας μια νέα άποψη των πραγμάτων. Άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η αισθητική και τα ποιοτικά μείγματα, μπορούν να βοηθήσουν να γίνει το NFT ακόμη πιο πολύτιμο. Όπως και να έχει, μην επενδύετε σε ένα NFT αποκλειστικά και μόνο λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών.


OpenSea

Η OpenSea είναι η μεγαλύτερη και πιο γνωστή αγορά NFT, η οποία ιδρύθηκε από τους Alex Atallah και Devin Finzer. Χρησιμοποιείται για την αγορά, την πώληση και την εμπορία NFT, ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εικονικών συλλεκτικών αντικειμένων κ.λπ. Η πλατφόρμα ξεπερνά τα συλλεκτικά αντικείμενα και γίνεται μια αγορά για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως αντικείμενα παιχνιδιών, μουσική, ονόματα τομέα και άλλα.

Το OpenSea διαθέτει ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας που διευκολύνει τους νεοεισερχόμενους να περιηγηθούν στην πλατφόρμα, να δημιουργήσουν NFT και να κάνουν συναλλαγές. Ως η μεγαλύτερη πλατφόρμα, έχουν καταχωρηθεί πολλά δόλια NFTs και η πλατφόρμα ελπίζει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με τα μέτρα που εφαρμόστηκαν πρόσφατα. Παρόλο που τα μέτρα αυτά μπορεί να βοηθήσουν στον περιορισμό των δόλιων αγορών NFT, τα θύματα των δόλιων προϊόντων εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να ανακτήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, επειδή η αγορά είναι αποκεντρωμένη. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τη δέουσα επιμέλεια προτού επενδύσετε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα NFT.

Το Opensea είναι διαθέσιμο σε κινητές συσκευές για εύκολη πρόσβαση και παρέχει επίσης χρήσιμο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών σχετικά με την αποφυγή απάτης και την ασφάλεια στο αποκεντρωμένο δίκτυο.


Nansen

Το Nansen είναι ένα σπουδαίο εργαλείο ανάλυσης που χρησιμοποιείται για την ανάλυση δισεκατομμυρίων σημείων δεδομένων αλυσίδας, ετικετών πορτοφολιών και αντικειμένων που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, ώστε να παρέχει όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσε να θέλει κάθε επενδυτής κρυπτο/ΝFT. Η πλατφόρμα διαθέτει ένα τμήμα αφιερωμένο στον NFT, το οποίο χρησιμοποιείται για τη σύγκριση της δραστηριότητας, του χαρτοφυλακίου και των στρατηγικών.

Το Nansen χρησιμοποιείται από σοβαρούς διαπραγματευτές NFT και προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση της αγοράς NFT που επικεντρώνεται σε μεμονωμένα πορτοφόλια με μοναδική κατανόηση των κινήσεων της αγοράς NFT. Οι αρχάριοι συλλέκτες NFT θα βρουν τον όγκο των δεδομένων συντριπτικό, αλλά οι έμπειροι συλλέκτες/έμποροι NFT θα βρουν μια ενδιαφέρουσα ποσότητα χρήσιμων πληροφοριών στα χέρια τους.


CryptoSlam

Η πλατφόρμα CryptoSlam είναι ένα άλλο αναλυτικό εργαλείο που βοηθά τους συναλλασσόμενους να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη συλλογή στην οποία θα πρέπει να επενδύσουν. Εμφανίζοντας αξιοσημείωτα δεδομένα σχετικά με τις πωλήσεις NFT, συμπεριλαμβανομένου του όγκου πωλήσεων, του αριθμού των συναλλαγών, των ιδιοκτητών και των επερχόμενων επαναφορών NFT, οι χρήστες μπορούν να λάβουν τις καταλληλότερες επενδυτικές αποφάσεις. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας είναι η ημερήσια συλλογή NFT, η οποία παρακολουθείται με βάση τον όγκο. Οι συλλογές με τις υψηλότερες πωλήσεις μπορούν να προβληθούν σε διάφορα χρονικά πλαίσια: 24 ώρες, 7 ημέρες, 30 ημέρες ή όλο το χρόνο.

Η πλατφόρμα απλοποιεί το έργο των εμπόρων παρέχοντας μια ενιαία προβολή όλων των NFT με τις υψηλότερες πωλήσεις για κάθε ημέρα και αλλάζει καθημερινά καθώς τα δεδομένα επεξεργάζονται από την OpenSea και δεκάδες άλλες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης NFT. Η μελέτη των δεδομένων πωλήσεων είναι σημαντική για τους traders, ειδικά όταν σκοπεύουν να προσδιορίσουν αν αγοράζουν σε μια κορυφή ή μια βουτιά ή αν η συλλογή βρίσκεται σε καθοδική ή ανοδική τάση.


Γενικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν επενδύσετε σε NFT

Ενώ υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε όταν επενδύετε σε ένα έργο NFT, αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθορίσετε την αξιοπιστία ενός έργου.

Πόσα συλλεκτικά αντικείμενα NFT είναι διαθέσιμα;

Σε ποια αγορά είναι εισηγμένη η NFT;

Έχουν λογαριασμό στο Twitter, στο Discord, στο YouTube ή σε άλλες πλατφόρμες NFT όπου οι ενθουσιώδεις χρήστες περνούν το χρόνο τους;

Διαθέτει ο δημιουργός ή ο καλλιτέχνης κοινότητα, είναι ισχυρή και πού μπορεί να τον βρει κανείς;


Συμπέρασμα

Ο κύριος λόγος για τη χρήση εργαλείων ανάλυσης NFT είναι να συμβάλει στον περιορισμό της απάτης στις μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών. Η επένδυση σε NFT μπορεί να είναι χρονοβόρα, κάπως ριψοκίνδυνη και σχεδόν αδύνατη, εκτός αν περνάτε ώρες σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και πλατφόρμες συναλλαγών NFT αναζητώντας τα εκατομμύρια διαθέσιμα NFT.

Ωστόσο, με τα εργαλεία ανάλυσης, μπορεί να γίνει ακριβής έρευνα, εξοικονομώντας χρόνο, προσπάθεια και χρήματα. Επίσης, ανάλογα με το τι θέλετε από τα NFT, τα εργαλεία ανάλυσης μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε από μια ποικιλία επιλογών, πνίγοντας όλο το θόρυβο και τη φασαρία των περισσότερων έργων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, παρέχοντας μόνο στοιχεία και αριθμούς που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε και να λάβετε επενδυτικές αποφάσεις.

Έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα εργαλεία; Ή κάποιο από τα άλλα; Γράψτε στα σχόλια.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Πού να πουλήσετε και να αγοράσετε NFTs: Οι κορυφαίες 14 αποδεδειγμένες αγορές NFTs

αγοράσει NFT