Πού να πουλήσετε και να αγοράσετε NFTs: Οι κορυφαίες 14 αποδεδειγμένες αγορές NFTs

 Η Adidas έχει NFT ρούχα, ο Tarantino έχει NFT στο στυλ του Pulp Fiction, τα McDonalds έχουν NFT drops, το TikTok θα έχει το δικό του NFT, NFT, NFT, NFT, NFT, NFT, NFT, NFT... Όλοι μιλούν για το NFT. Αποφάσισα να μάθω πού μπορείτε να τα αγοράσετε ή να τα πουλήσετε. Σήμερα θα μιλήσουμε για τις 13 κορυφαίες αποδεδειγμένες αγορές NFT.


Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες πλατφόρμες NFT που θα σας βοηθήσουν να βουτήξετε στην ψηφιακή τέχνη.


Mars Wars


Ο μεγαλύτερος ιστότοπος NFT στην Ουκρανία. Εδώ θα βρείτε μια συλλογή από ζώα για το παιχνίδι Play to Earn Mars Wars

Blockchain: Polygon.

Κατεύθυνση: συλλογή, παιχνίδια

Μετάβαση στο Mars Wars


OpenSea.


Ίσως ο μεγαλύτερος και πιο υπερφορτωμένος ιστότοπος τέχνης NFT. Έχει τα πάντα: αντικείμενα βιντεοπαιχνιδιών, συλλεκτικά αντικείμενα, gifs, μουσική. Αν θέλετε να αγοράσετε μια πέτρα, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος, αν θέλετε να πουλήσετε ένα χαλί, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος. Αν μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα του OpenSea, είναι η απλότητα. Η εγγραφή πραγματοποιείται με λίγα κλικ, όπως και η πώληση. Σύμφωνα με το DappRadar, ο σημερινός κύκλος εργασιών της αγοράς ανέρχεται σε 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε γενικές γραμμές, το OpenSea είναι δροσερό, απλό και, κυρίως, προσιτό.

Blockchain: Tezos σχεδιάζεται).

Τομείς εξειδίκευσης: τέχνη, συλλεκτικά αντικείμενα, παιχνίδια, αθλητισμός, τομείς

Αγορά/πώληση κουπονιών: ETH (ERC20)

Υποστηριζόμενες μορφές: JPG, PNG, GIF, SVG, MP4, WEBM, MP3, WAV, OGG, GLB, GLTF

Προμήθειες / κατώτατο όριο εισόδου: Προμήθειες / κατώτατο όριο εισόδου: Εφάπαξ πληρωμή για την πρώτη δημοσίευση 2,5% + Lazy Minting

Περιγραφή: "Lazy Minting" - δημοσιεύετε το έργο σας, το σχεδιασμό, τον καθορισμό μιας τιμής, αλλά η πραγματική δημιουργία των NFTs - γίνεται μόνο μετά την αγορά του έργου.

Πηγαίνετε στο OpenSea


Axie Marketplace


Το δεύτερο στη λίστα, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το Axie. Πρόκειται για μια πλατφόρμα αφιερωμένη σε αντικείμενα από το παιχνίδι, των οποίων οι μάρκες έχουν αυξηθεί πρόσφατα σε αξία. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε έναν χαριτωμένο χαρακτήρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αφού τον βαρεθείτε, μπορείτε να τον πουλήσετε. Αν δεν σας ενδιαφέρουν τα ζωντανά πλάσματα, μπορείτε να αγοράσετε γη και να γίνετε "αγρότης". Η πώληση των NFT παιχνιδιών έχει ήδη γίνει ένας καλός τρόπος για να κερδίζετε χρήματα, και οι κάτοικοι της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων είναι η απόδειξη γι' αυτό. Κατά τη διάρκεια του έτους, ο κύκλος εργασιών της υπηρεσίας ανήλθε σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτό μπορεί να μην είναι το όριο. Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω του πορτοφολιού Ronin, όπου πρέπει να καταθέσετε αιθέρα και να τον μετατρέψετε σε ένα κουπόνι Ronin. Στη συνέχεια, με το Ronin, αγοράζετε τσεκούρια και πηγαίνετε σε μια περιπέτεια.

Blockchain: Ethereum

Κατεύθυνση: Παιχνίδι για να κερδίζεις

Αγοράζοντας/πωλώντας μάρκες: ETH

Τέλη / κατώτατο όριο εισόδου: (η τιμή ποικίλλει)

Πηγαίνετε στο Axie Infinity


Larva Labs


Το 2017, η Larva Labs κυκλοφόρησε μια συλλογή από pixelated εικόνες και τις συνέδεσε με μάρκες Ethereum. Αυτή ήταν η γέννηση των κρυπτο-εκτυπώσεων.

Αφού το Mashable δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τη συλλογή 10.000 χαρακτήρων τον Ιούνιο του 2017, όλοι κυριολεκτικά τρελάθηκαν. Οι ιδιοκτήτες των κρυπτογραφημάτων άρχισαν να μεταπωλούν τα NFTs τους ο ένας στον άλλον σε μια προσπάθεια να βγάλουν χρήματα.

Η Larva Labs άρπαξε την ευκαιρία και μετέτρεψε τον ιστότοπό της σε μια αγορά NFT.

Το CryptoPunks είναι τώρα το μέρος όπου μπορείτε να αγοράσετε το φθηνότερο προϊόν για 100 αιθέρες. Και το πιο ακριβό κουπόνι NFT βγήκε στο σφυρί για 7,5 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και μεγάλες εταιρείες προσελκύονται από τους pixel men- πρόσφατα, η Visa αγόρασε το punk με αριθμό 7610 για 150.000 δολάρια.

Για να αγοράσετε αγαθά, πρέπει να συνδέσετε το Metamask με τον ιστότοπο και μπορείτε να κάνετε μια αγορά.

Blockchain: Ethereum

Κοινό-στόχος: τρισδιάστατοι χαρακτήρες

Αγοράζοντας/πωλώντας μάρκες: ETH

Προμήθειες/κατώφλι εισόδου: καμία προμήθεια

Πηγαίνετε στα Larva Labs


NBA Top Shot


Έχετε ακούσει ποτέ για τις θρυλικές κάρτες μπέιζμπολ, οι ιδιοκτήτες των οποίων τις κρατούν σε ένα τραπεζικό θησαυροφυλάκιο για τα πρώτα 20 χρόνια. Και στα επόμενα 20 χρόνια, προσπαθούν να τις πουλήσουν σε τιμή που είναι x1328 της αρχικής τιμής; Το NBA Top Shot επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν το ίδιο, αλλά σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Η αγορά είναι επίσημα αδειοδοτημένη από το NBA και προσφέρει στους συλλέκτες την ευκαιρία να αγοράζουν συναρπαστικές στιγμές από πραγματικούς αγώνες μπάσκετ σε μορφή μάρκων NFT. Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε δολάρια και το NFT βασίζεται στην αλυσίδα μπλοκ FLOW.

Blockchain: FLOW

Τύπος: .

Αγορά/πώληση μάρκων: FLOW, USD, ETH, BTC, BCH, DAI, USDC

Μετάβαση στο NBA Top Shot


Rarible


Αν θέλετε να βουτήξετε στο σύμπαν του NFT, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο Rarible. Από το 2007, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι συνδέονται καθημερινά για να αγοράσουν ή να πουλήσουν μια φωτογραφία, μουσική, παιχνίδι, όνομα τομέα ή μιμίδιο.

Η πλατφόρμα, που βασίζεται στο Ethereum, είναι έτοιμη να παρουσιάσει στους χρήστες έναν τεράστιο αριθμό ενδιαφέρουσες συλλογές και αντικείμενα στην τιμή μιας Lamborghini ή ενός καλού ποντικιού υπολογιστή. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών της αγοράς ανέρχεται κατά προσέγγιση στα 210 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, αν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, μπορείτε να το κάνετε εδώ. Συνδέστε το Metamask και είστε επενδυτής της NFT.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας είναι η φιλική προς το χρήστη διεπαφή της. Οι έμπειροι συλλέκτες θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο Rarible.

Blockchain: Ethereum

Τομείς εξειδίκευσης: τέχνη, συλλεκτικά αντικείμενα, παιχνίδια, αθλητισμός, domains

Αγορά/πώληση κουπονιών: ETH, RARI, WETH, DAI, ATRI

Υποστηριζόμενες μορφές: PNG, GIF, WEBP, MP4 ή MP3

Προμήθειες/κατώτατο όριο εισόδου: 2,5% αμοιβή πλατφόρμας + τεμπέλικη νομισματοκοπία σύντομα

Πηγαίνετε στο Rarible


SuperRare.


Ο πρώτος ιστότοπος στη λίστα μου που λειτουργεί μόνο σε μορφή πρόσκλησης. Επιβάλλονται αυστηρές απαιτήσεις για όλα τα κουπόνια NFT που παρουσιάζονται στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, ο συλλέκτης βλέπει ενδιαφέρον περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται πραγματικά στην έννοια της "ψηφιακής τέχνης". Στην πραγματικότητα, οι ίδιοι οι προγραμματιστές του έργου ισχυρίζονται ότι η πλατφόρμα τους δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Είναι σχεδιασμένη για διάρκεια, όχι για στιγμιαία διαφημιστική εκστρατεία.

Όπως πάντα, χρειάζεστε το MetaMask ή το Formatic για την εξουσιοδότηση. Ένα επιπλέον βήμα είναι η δημιουργία ενός ψευδώνυμου και ενός κωδικού πρόσβασης που συνδέεται με τη διεύθυνση του πορτοφολιού.

Blockchain: Ethereum

Τύπος: τέχνη

Αγορά/πώληση tokens: ETH

Προμήθειες/κατώφλι εισόδου: κατά την πρώτη τοποθέτηση 15% marketplace + 3% προμήθεια (περαιτέρω 10% + 3% αντίστοιχα)

Πηγαίνετε στο SuperRare


KnownOrigin


Θα είστε ευπρόσδεκτοι εδώ αν είστε καλλιτέχνης που θέλει να εκθέσει, να διαφημίσει ή να πουλήσει τη δουλειά του σε επαγγελματίες συλλέκτες.

Το KnownOrigin είναι μια αγορά που βασίζεται στο Ethereum με κύκλο εργασιών 7 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Όπως και το SuperRare, το έργο στοχεύει να παρέχει τα πιο ενδιαφέροντα "εκθέματα" που θα κάνουν τον ιστότοπο να μοιάζει με γκαλερί υψηλής τέχνης και όχι με ψηφιακή αγορά.

Όλα τα έργα που εκτίθενται αποθηκεύονται στο IPFS, το οποίο επιτρέπει την προστασία τους σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Η διαδικασία αγοράς σε αυτή την πλατφόρμα είναι απλή έως εξωφρενική: συνδέετε το πορτοφόλι σας με τον ιστότοπο και αυτό είναι όλο.

Blockchain: Ethereum

Τομέας: τέχνη

Αγορά/πώληση tokens: ETH

Υποστηριζόμενες μορφές: Png, Jpeg, Mp4, Webm, Glb

Προμήθειες / κατώτατο όριο εισόδου: 15% για την πρώτη δημοσίευση, 12,5% στη συνέχεια

Πηγαίνετε στο KnownOrigin


Ίδρυμα.


Ίσως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και υψηλής ποιότητας αγορές NFT. Οι προγραμματιστές του έργου λένε ότι η πλατφόρμα υπάρχει για να δημιουργήσει μια νέα δημιουργική οικονομία στον κόσμο, όπου οι καλλιτέχνες θα μπορούν να εκτιμούν τη δουλειά τους με έναν νέο τρόπο.

Αν είστε καλλιτέχνης, μπορείτε να μπείτε στον ιστότοπο μόνο με πρόσκληση από ένα μέλος που είναι ήδη μέλος της πλατφόρμας και έχει επίσης επιτυχημένες συναλλαγές.

Στον ιστότοπο του έργου έχουν πωληθεί NFTs του Edward Snowden, της δημοφιλούς γάτας ουράνιου τόξου Nyan Cat και του Aphex Twin. Λόγω των μεγάλων πωλήσεων στις δημοπρασίες, ο κύκλος εργασιών της υπηρεσίας ανήλθε σε 79 εκατομμύρια δολάρια.

Blockchain: Ethereum

Τομέας: τέχνη

Αγορά/πώληση κουπονιών: Η αγορά/πώληση των κουπονιών γίνεται με την αγορά και την πώληση κουπονιών: ETH

Προμήθειες/κατώτατο όριο εισόδου: (στην ισοτιμία) + προμήθεια πλατφόρμας 15% (για την επόμενη πώληση 10%)

Μετάβαση στο ταμείο


MakersPlace.



Μια προσεγμένη αγορά μπουτίκ όπου ο συγκλονιστικός καλλιτέχνης Beeple δημιούργησε τη συλλογή NFT. Εκτός από αυτόν, έχουν ήδη εμφανιστεί στην ιστοσελίδα και μουσικοί: T-Pain, Shakira και Tom Morello. Ο εμπορικός κύκλος εργασιών της πλατφόρμας δεν ξεπερνά τα 24 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ξέρουμε ότι η ευτυχία δεν μετριέται σε χρήμα.

Αν είστε αγοραστής, θα πρέπει να εγγραφείτε σε πέντε καλλιτέχνες κατά τη διαδικασία εγγραφής και στη συνέχεια θα μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε έργο για κανονικά ETH στο Metamask.

Για όσους θέλουν να πουλήσουν τις NFT δημιουργίες τους, ο ιστότοπος διαθέτει μια ειδική φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί. Μετά τη συμπλήρωσή της, οι συντονιστές εξετάζουν την αίτηση και δίνουν την άδεια για να το βάλουν προς πώληση.

Blockchain: Ethereum

Τομέας: τέχνη

Αγορά/πώληση tokens: ETH, πιστωτική κάρτα

Προμήθειες/κατώφλι εισόδου: αέριο ή τραπεζική προμήθεια σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα

Μεταβείτε στο MakersPlace


Nifty Gateway


Όπως το Spotify, η αγορά Nifty Gateway προσφέρει στους χρήστες μια επιμελημένη επιλογή NFTs κάθε τρεις εβδομάδες. Μόνο στο Spotify, η τεχνητή νοημοσύνη συγκεντρώνει τη λίστα αναπαραγωγής για εσάς, ενώ εδώ είναι οι The Weekend, Grimes και Eminem.

Το 2019, η πλατφόρμα εξαγοράστηκε από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Gemini. Λίγο αργότερα, μεσολάβησε για την πώληση της Beeple's Crossroad έναντι 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο του 2021. Ως αποτέλεσμα, ο όγκος συναλλαγών στην πλατφόρμα ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια μόνο τους πρώτους πέντε μήνες.

Αρχικά, πρέπει να εγγραφείτε στον ιστότοπο, και αν σκοπεύετε να πουλήσετε NFTs, πρέπει να περάσετε από KYC. Στη συνέχεια, πρέπει να συνδέσετε μια κάρτα ή να στείλετε κάποια ETH στην κατάθεσή σας. Μόνο τότε θα επιτραπεί σε έναν νέο χρήστη να συμμετάσχει σε δημοπρασίες.

Blockchain: Ethereum

Τύπος: τέχνη

Πηγαίνετε στην πύλη Nifty Gateway


BakerySwap


Αν είστε εξοικειωμένοι με το Ethereum, γνωρίζετε όλα τα μειονεκτήματά του. Λοιπόν, το BakerySwap δεν έχει κανένα από αυτά, επειδή είναι χτισμένο στην έξυπνη αλυσίδα Binance, που σημαίνει χαμηλές χρεώσεις και γρήγορες μεταφορές.

Η υπηρεσία είναι μία από τις μικρότερες πλατφόρμες όπου μπορείτε όχι μόνο να αγοράσετε NFTs. Μπορείτε επίσης να τα μοιραστείτε απευθείας με άλλους χρήστες. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να αγοραστούν μόνο με BNB, καθώς ο ιστότοπος βασίζεται στην BSC.

Blockchain: Binance Smart Chain BSC

Κατεύθυνση: Γενικά

Αγορά/πώληση tokens: BNB

Τέλη/κατώτατο όριο εισόδου: 0,30% ανά συναλλαγή

Μετάβαση στο BakerySwap


Binance NFT Marketplace


Πιθανότατα δεν θα βρείτε ακόμα την αγορά της Binance στην κατάταξη των καλύτερων ιστότοπων, αλλά μόνο και μόνο επειδή είναι ακόμα νέα και εντελώς πράσινη. Γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης βρίσκεται πίσω από το έργο. Ο πόρος του σας επιτρέπει να στέλνετε πυραύλους στο διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι η επίτευξη της κορυφής είναι θέμα χρόνου.

Τα οφέλη του ιστότοπου περιστρέφονται επίσης γύρω από το βολικό οικοσύστημα των έργων Binance με το δροσερό UX τους. Μετά από μια απλή εγγραφή, δεν θα έχετε πρόσβαση μόνο στην πλατφόρμα NFT, αλλά και στο ανταλλακτήριο και στην ακαδημία εμπόρων. Σε αντίθεση με άλλες αγορές, η Binance δεν θέτει πολύπλοκες απαιτήσεις στους χρήστες της. Ως αποτέλεσμα, τους βοηθά να προσελκύσουν δημιουργούς ψηφιακής τέχνης αντί να τους απωθούν.

Blockchain: Binance Chain

Τύπος: γενικά

Αγορά/πώληση κουπονιών: BNB, BUSD, ETH

Υποστηριζόμενες μορφές: οποιεσδήποτε εικόνες, ήχος, βίντεο και άλλα αρχεία.

Προμήθειες/κατώφλι εισόδου: αρχικά 10%, αργότερα 5%.

Μετάβαση στην αγορά Binance NFT


Solanart.


Μια από τις κύριες ανακαλύψεις της φετινής χρονιάς ήταν η αγορά της αλυσίδας μπλοκ Solana. Με φρενήρεις ρυθμούς, η αγορά γέμισε με συλλογές πιθήκων, σαυρών και άλλων ζώων που πωλούνταν σε τιμή 100 SOL και άνω.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της Solanart είναι το blockchain της. Μόλις 100 δολάρια θα πρέπει να είναι αρκετά για μια ολόκληρη ζωή, συμπεριλαμβανομένων όλων των προμηθειών, κάτι που δεν συμβαίνει με τις αγορές Ethereum.

Για να αγοράσετε ένα προϊόν, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα πορτοφόλι Phantom ή Solflare στο πρόγραμμα περιήγησής σας, να φορτώσετε tokens σε αυτό και να συνδεθείτε στον ιστότοπο.

Blockchain: Solana

Τύπος: Γενικός

Αγοράζοντας/πωλώντας μάρκες: SOL

Χαρακτηριστικά: Ο δημιουργός πρέπει να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο

Προμήθειες/κατώτατο όριο εισόδου: 3% ανά συναλλαγή

Πηγαίνετε στο Solanart


Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ένα NFT;

Τα NFT είναι ένας τύπος κρυπτογραφικού κουπονιού όπου κάθε αντίγραφο είναι μοναδικό (συγκεκριμένο) και δεν μπορεί να ανταλλαγεί ή να αντικατασταθεί με άλλο παρόμοιο κουπόνι, αν και τα κουπόνια είναι συνήθως από τη φύση τους ανταλλάξιμα. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για τα NFTs.


Πώς να κερδίσετε χρήματα με NFTs;

Ο κύριος τρόπος είναι η πώληση. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό εξαρτάται όχι μόνο από το πώς το NFT σας είναι καλύτερο από άλλα, αλλά και από το πόσο καλά λειτούργησε η εκστρατεία μάρκετινγκ, πόσο μεγάλο είναι το κοινό σας (π.χ. οπαδοί) ή ίσως το NFT σας έχει μια πρακτική εφαρμογή (παιχνίδια, υπηρεσίες και εφαρμογές blockchain).


Πού είναι το καλύτερο μέρος για να πουλήσετε και να αγοράσετε NFTs;

Προς το παρόν, υπάρχει μεγάλος αριθμός πλατφορμών για την αγορά και την πώληση NFTs. Ορισμένα tokens είναι χωρισμένα ανά αντικείμενο, άλλα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην πλατφόρμα ή ενδελεχείς ελέγχους πριν από τη δημοσίευση. Το Axie Infinity Blog έχει συγκεντρώσει για εσάς μια σύντομη περιγραφή 14 αξιόπιστων πλατφορμών NFT.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Πώς μπορείτε να αναλύσετε τα NFTs με εργαλεία και να καθορίσετε το μέλλον τους;

αγοράσει NFT